Är du där lilla elefant? Av Sam Taplin & Emily Dove

Är du där lilla elefant?

Författare: Sam Taplin

Illustratör: Emily Dove

Utgiven av Tukan förlag

Läsålder: 0-3 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

För ett tag sedan recenserade vi boken ”Är du där lilla räv?” ur samma serie.

I denna del är det samma slags upplägg. En elefantunge är borta och man får leta genom djungeln efter denna. I boken finns hål och bakom dem tycker man sig se olika kroppsdelar från elefanten, men när man vänder blad visar det sig tillhöra någon annan, t.ex gorillans öga. Se bild två för förtydligande kring detta.

I slutet av boken hittar vi rätt och får se en fantastiskt mysig illustration och får läsa ”Där är du ju! Du står bakom träden och gosar med din pappa.”

Illustrationerna är genomgående väldigt färgglada och klara, medan räv-boken var i en höstig skog så utspelar denna boken sig i en färgglad levande djungel.

I boken finns massor av små detaljer att lägga märke till och bokprata om, även som vuxen upptäcker man nya saker när man läser om boken. I boken finns även fysiska nivåskillnader som uppmuntrar barnet att utforska boken genom att känna med finger.

Detta är en riktigt fin bok för de yngsta. Tyvärr tycker jag att det finns mycket undermålig barnlitteratur i åldern 0-3 år. Att det ibland verkar som att folk tror att det bara är att skriva några enkla ord på varje sida och man då skrivit en bra bok för de yngsta. När det i själva verket är en hel vetenskap kring vad som lockar små barn och vad som resulterar i bra och språkutvecklande böcker för de minsta. Men denna serien är kanonfin och även köpvärda i present.

Vill man ej köpa så anser vi att de är ett måste att låna på biblioteket.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.