Amir & pollenchocken/Stella & pälsdjuren/Lovisa & nötterna av Anna Hansson & Maria A Keusseyan

Amir & pollenchocken/Stella & pälsdjuren/Lovisa & nötterna

Författare: Anna Hansson

Illustratör: Maria Andersson Keusseyan

Utgivna av Idus förlag

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 4 av 5 ⭐️

Vi har läst dessa tre böcker som alla tillhör samma bilderboksserie. Lovisa, Stella och Amir går alla i samma klass och återkommer även i de andras böcker.

Varje bok har tema med en slags allergi: nöt-, kraftig pälsdjurs och pollenallergi. Varje bok går igenom vad konsekvenserna blir av en allergi, vad som kan hända om barnet får en allergisk reaktion men också vad vi andra kan göra för att vara en schysst kompis som är allergivänlig.

I Stellas bok kanske det handlar om att byta kläder osv innan man går till skolan och har gosat med husdjuren innan. I Lovisas fall kunde det vara att inte äta nötter på platser där det kan finnas nötallergiker och inte ta med nötter på skolutflykter.

Böckerna är rätt enkla men ändå välskrivna för att vara tydliga för sin målgrupp. Anna Hansson är verkligen en van författare för att barn ska hänga med i böckerna och förstå budskapet. Jag tänker att dessa böcker passar fint för att höga medvetenhet och omtanke för sina vänner med allergi. Något samhället i stort också kan lära av. Även för barn som själva är allergisk kan säkert böckerna vara bra för att förstå sin egen allergi bättre.

Illustrationerna är också de tydliga samt färgstarka på ett sätt som fångar sin målgrupps intresse. Fina böcker som absolut är läsvärda när man har ett syfte att arbeta kring medvetenhet om allergi.

Finns att köpa här:

Amir och pollenchocken: Idus förlag, Bokus, Adlibris

Stella och pälsdjuren: Idus förlag, Bokus, Adlibris

Lovisa och nötterna: Idus förlag, Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.