Allt levande av Hanna Gerdes & Eugenia Zaporozhets

Allt levande

Serie: De nyfikna systrarna upptäcker

Författare: Hanna Gerdes

Illustratör: Eugenia Zaporozhets

Utgiven av Idus förlag

Läsålder: 3-6 år

Detta är en bok från en ny serie barnböcker ”De nyfikna systrarna upptäcker” som har mycket naturvetenskaplig fakta i berättelsen.

Roligt med två tjejer i huvudroller kring ett sådant ämne! Utöver det så har boken en mångfald i barngruppen.

I just denna boken ska systrarna iväg med skolan på utflykt till djurparken. Påvägen dit och under besöket lär läraren ut diverse kring biologi till barnen. Vi lär oss om metabolism, hur förökning fungerar, syre och om olika djur.

Boken är tydligt skriven för målgruppen och illustrationerna kompletterar texten bra för att maximera lärandet. Boken är absolut lärorik men jag hade gärna sett mer öppningar för ett fortsatt utforskande i slutet av boken. Som uppmuntrade barnen att själva fundera kring en obesvarad fråga eller ett uppdrag att försöka utforska vidare kring.

Men självklart är det bra att boken levererar många svar med som vetgiriga barn kan suga upp som svampar.

Absolut en läsvärd bok som är värd att låna på biblioteket. Barn som är nyfikna på naturvetenskap kommer förmodligen uppskatta boken tror jag. Förmodligen passar boken bäst till förskolans äldsta barn men även för sjuåringar.

Det finns redan nu fler delar i serien: sömn & Kroppen. Men dessa har vi ej läst. Tydligen är också dessa böcker en del av ett digitalt barnbokskoncept.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.