ABC och de andra mjuka och hårda bokstävskompisarna av Linda J Harbers & Marie Selenius

ABC och de andra mjuka och hårda bokstävskompisarna

Författare: Linda J Harbers

Illustratör: Marie Selenius

Utgiven Idus förlag

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 3 av 5 ⭐️

Boken är på rim och varje bokstav har ett specifikt barn i fokus som uppskattar olika saker och aktiviteter på berörda bokstav. Skaparna visar en ambition på att vilka visa en mångfald i boken vilket de också lyckas med. Men med 29 olika barn så hade jag ändå snäppet högre förväntningar på än mer mångfald på olika vis. Men t.ex flertal hudfärger finns representerade och det är jättebra!

Utifrån genus är det också blandat kring intressen. Vi får läsa om Urban som gillar djur och Kajsa som gillar matematik. Roligt att se att Mimmi har två mammor.

En fin sak med illustrationerna är att I (5 år) på eget initiativ kommenterade flera olika uppslag i boken med att hon tyckte det var väldigt bra bilder. Då hon är målgruppen så är det enligt mig ett bra betyg. Vad som fick henne att uppskatta bilderna extra mycket fick jag inget svar på.

Boken är en helt okej bokstavsbok som är värd att låna på biblioteket för den som är intresserade av bokstäver. Men samtidigt har inte boken gått hem här och barnen har inte velat läsa den fler gånger. Det finns många ABC-böcker på marknaden och den här boken har tyvärr inte blivit en av favoriterna.

Finns att köpa här: Idus förlag, Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.