Vips vid bäcken av Oskar Jonsson

Vips vid bäcken av Oscar Jonsson

Från BonnierCarlsen  För 3 – 6 år

Ännu en bok som spelar på vårkänslorna i magen 🙂 Detta var verkligen en jättefin bok i faktasaga-format. Den handlar alltså om näbbmusen Vips och äventyren vid bäcken – längs berättelsens gång introduceras barnen till naturvetenskaplig fakta både i form av texten och de stämningsfulla illustrationerna som Jonsson står bakom också.

En sak jag gillade mycket är att boken har spänning och lite äventyr i sig samtidigt som det är en naturbok – roligt med den kontrasten då första tanken kring bok om naturen är något som fångar lugnet. Men Vips’s äventyr och problem på vägen fångade I här hemma och lockar in många barn att engagera sig och prata om boken kan jag tänka mig.

I slutet är även två st faktauppslag med innehåll hämtat från bokens berättelse – roligt!

Boken har ju även en fjärilslarv med tillhörande faktauppslag i slutet, tänker då att boken passar extra bra på förskoleavdelningar som köpt in larver för nässelfjärilar och följer deras utveckling under våren. Då passar denna extra fint kanske?

Men även inslag av fåglar osv med som är fantastiskt illustrerade och ett vanligt projekt på förskoleavdelningar.

Vad jag minns så könas inte heller Vips – men jag kan komma ihåg fel där! Lite osäker.. Vad jag kommer ihåg så benämns Vips endast som neutrala “Näbbmusen Vips” – men finns risk att jag kommer ihåg fel där.

Denna boken är riktigt fin och vi hoppas det kommer fler i serien om Vips, roligt att se en författare bemästra illustrationer och författarskap så bra. Defintivt värd att köpa som present!

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.