Vems spår? Av Sarah Watson

Vems spår? Av Sarah Watson

Illustratör: Emma Jansson

Ålder: 0-3 år.

Utgiven på Triumf Förlag.

Betyg: 5 av 5 ⭐️.

Detta är en superfin bilderbok på rim som handlar om våra svenska djur och deras spår i skogen – varje uppslag börjar med djuren som hör ihop med förgående sidas spår. Man hittar sedan nya spår på andra sida i uppslaget och när man vänder blad så avslöjas vilket djur som lämnat spåren – men först får man chans att tillsammans klura och fundera.

Illustrationerna är fantastiskt fina och varje gång man läser så hittar man nya detaljer. Fina bekanta inslag från den svenska naturen tecknas in överallt. Stora som små. Utöver texten så finns så mycket i illustrationerna att prata om – roligt!

Vi tycker denna boken är en perfekt presentbok till förskolan men även fin present till ett enskilt barn. Tänker att den går att köpa tidigt som t.ex doppresent och är en bok som kan uppskattas länge. A och I uppskattade boken trots att dom är mycket äldre än bokhandelns åldersrekommendation.

Riktigt fin! Vi blev lite kära i den här hemma. Enda problemet är att eftersom rimmen är mellan djurens spår och det djur som spåret tillhör på nästa sida så blir rimmet “avbrutet” om man vill klura vilket djur det är tillsammans med barnen. Lite synd men svårt att komma ifrån – vi uppskattar ändå denna boken mycket.

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.