Vargen kommer av Agnes & Elias Våhlund

Vargen kommer

Serie: Handbok för superhjältar

Författare: Elias Våhlund

Illustratör: Agnes Våhlund

Utgiven av Rabén&Sjögren

Läsålder: 6-9 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Nu har vi läst sprillans nya ”Vargen kommer” som är del 4 i den populära serien ”Handbok för superhjältar”. För er som att läst de tre tidigare delarna vet ni att upplösningen med varg-skurken Wolfgang är på gång.

Denna boken är lite läskigare än tidigare delar och har lite mer action än tidigare, men fortfarande på en nivå som inte skrämde femåringen utan istället höll intresset uppe.

Rolig detalj att boken känns som ett spännande inlägg kring vissa förändringar i seriens utformning som känns spännande inför framtida läsning hur skaparna kommer fortsätta serien. Men jag tänker inte spoila så ni får läsa.

Lite mindre fokus på mobbning i denna del utan mer kring känslan rädsla. Men utöver det känner man igen seriens karaktärer och Agnes’s fantastiska illustrationer.

Boken är precis som tidigare delar lite hybrid mellan vanlig kapitelbok och serietidning. Något att poängtera är att Handbok för superhjältar-formatet dock är toppenbra vid högläsning – vilket jag ej upplever att traditionellt serieformat är.

Inget negativt mot serietidningar men enligt mig passar de bäst för egenläsning och högläsningen tenderar att förstöra upplevelsen av serietidningens format då man måste förtydliga vilken ruta man är på. Detta gäller alltså INTE Handbok för superhjältar-serien utan de passar lika bra föe högläsning som de gör att ge bort till ett barn som behöver komma igång med att läsa själv. Även där är formatet toppenbra. Imponerade hur fint skaparna har kombinerat de två olika behoven.

Jag läste den högt för A (8 år) och I (5 år) samtidigt och bägge barnen satte toppbetyg på boken efter läsningen. Jag läste den pärm till pärm under ett tillfälle och bägge barnen satt som trollbundna hela tiden.

Denna fjärde del är efterlängtad av många barn och även mina tjoade högt när jag visade upp vad som hade kommit i brevlådan. Men trots längtan och höga förväntningar kan vi sammanfatta recensionen i en mening: Agnes & Elias levererar som väntat.

För er som ej läst serien serien, börja med del 1: ”Handboken” (swipa till bild tre för omslagsbilder på tidigare dela).

Bra julklappstips från 5 år!

Vargen kommer finns att köpa här:

Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.