Varför ingen klappar igelkotten av Andrej Kurkov & Tania Goryushina

Varför ingen klappar igelkotten

Författare: Andrej Kurkov

Illustratör: Tania Goryushina

Utgiven av Tyanachu

Läsålder: 3-6 år

I denna boken får vi följa en igelkotten sin vandrar genom landskapet och stöter på diverse husdjur och dess ägare och får iaktta deras kärlek och klappar. Deras närhet och vänskap.

Igelkotten börjar fundera och blir ledsen över att ingen klappar denna, med en undan om varför som ekar i huvudet. Då stöter han på en mus i skogen.

Även om jag ogillar den tröstande meningen ”Ingen klappar mig heller, men inte gråter jag för det sade musen” som lätt förringar Igelkottens känslor så är ändå den efterföljande texten helt okej. När musen förklarar att de är vilda och de andra barnen är tama. Mot slutet bjuder igelkotten hem musen och de har en mysig stund i igelkottens bo med te, nötter och äpplen.

Berättelsens via texten är helt okej men det är illustrationerna som fångar oss och drar upp bokens helhetsbetyg. Tanias pastelteckningar med mycket färg förhöjer läsupplevelsen. De är toppen men jag hade gärna sett texten lite mer bearbetad.

Boken finns nyutgiven med Tanias illustrationer på både engelska och svenska. Så det är en bra bok om man vill arbeta med flerspråkighet och vill ha samma bok i flera språk.

Jag har läst boken för barn flertal gånger och de tycker den är bra, men det är ingen bok som blivit en favorit och de plockar fram för att välja själva.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Engelska varianten: Adlibris, Bokus

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.