Tre små grisar på semester av Inger Kvillner & Eva Kvillner

Tre små grisar på semester

Författare: Inger Kvillner

Illustratör: Eva Kvillner

Utgiven av Flano Design

Läsålder: 3-6 år

Berättelsen följer i mycket den traditionella sagan om de tre små grisarna men har en twist. Nu har nämligen grisarna tröttnat på en vardag i skräck för vargen, så de åker på semester! Men den hemska vargen har såklart åkt efter.

Istället för att grisarna flyr från olika hus så flyr de istället från sina olika hotell för att undkomma vargen.

Min erfarenhet är att många barn tycker det är roligt när man tar en saga som är väldigt bekant för dem (vilket t.ex de tre små grisarna är för många barn) för att sedan göra om berättelsen som i denna bok. Barn uppskattar den bekanta strukturen men i ett annat format.

Samtidigt vet jag att det finns många olika åsikter kring den traditionella berättelsen och även i denna boken är vargen ond och skadar sig på slutet innan den tar till flykt. Där får man som föräldern bestämma själv, själv tycker jag det är viktigare att ta diskussioner med barnen än att censurera bort massor av böcker. Samt över komplettera med mycket böcker med en mångfald representerad osv.

Boken känns välskriven och illustrationerna passar ihop med berättelsen. En fin bok som framförallt passar bra till barn som är välbekanta med berättelsen kring de tre små grisarna misstänker jag.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.