Tre berättelser om Pippi Långstrump av Astrid Lindgren

Tre berättelser om Pippi Långstrump av Astrid Lindgren

Illustrationer av Ingrid Vang Nyman (restaurerade och färglagda av Björn Hedlund i samarbete med Pelle Sundqvist).

Utgiven av Rabén&Sjögren

Läsålder: 3-6 år

Här om dagen damp detta ner i brevlådan hos oss – t.ex en nyutgåva av klassiska Pippi-berättelser i en samlingsvolym.

Bland annat innehåller den en av våra Pippi-favoriter nämnligen “Pippi hittar en spunk” – en så rolig berättelse full av ordlek med fantasiord. Utöver den finns även “Känner du Pippi Långstrump?” och “Pippi i Humlegården” med.

Illustrationerna är fina och välbekanta. Det är en stor samlingsvolym där varje uppslag är stort som en A3 (ungefär) när boken är uppslagen vilket gör att illustrationerna verkligen kommer till sin rätt.

En bra födelsedagspresent för Pippi-älskaren eller kanske en bra dop-present om man vill ge en bok som står kvar länge i bokhyllan. Känns också prisvärd då boken är rejäl och känns kvalitativ.

Vi gillar’t!

Vi föräldrar är inte stormförtjusta i fylla-i-planscher egentligen då jag föredrar barnens egna teckningar. Ritar vi Pippi föredrar jag att lägga fram Pippi-böcker och sen får barnen rita fritt med dom som inspiration.

Men tänker att vi sparar denna väggplansch till en regnig dag i sommar och när vi föräldrar börjar känna oss som mamman i “Olle och Bolle är bröder”. Då blir den säkert toppen att rycka fram med lite tuschpennor. Då är det en rolig idé med en stor plansch så hela familjen kan hjälpa till!

Finns att köpa här:

Samlingsvolymen: Adlibris & Bokus

Väggplansch: Adlibris & Bokus

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.