Snart sover du – ett års god natt av Haddy Njie & Lisa Aisato

Snart sover du – ett års god natt av Haddy Njie & Lisa Aisato

Utgiven av Bonnier Carlsen

Läsålder: 3-6 år.

Detta är en bok som på ett fantastiskt sätt skildrar året och dess årstider – men årets finaste illustrationerna.

Den framförallt marknadsföras som en bok att läsa och sjunga innan det är dags att sova men mina tankar går mycket till arbete med barnlitteratur inom förskolan.

Boken är väldigt vacker, såväl illustrationerna som är ett stort WOW men även texten som är poetisk och konstnärligt formulerad.

Boken känns som en bra introduktion till poesi för förskolebarn. Då Skolverket rekommenderar att arbeta med litteratur av olika genren i förskolan så tänker jag att denna boken kan vara ett bra verktyg för detta. Extra roligt också att bokens text även har noter i slutet av boken så boken går att sjunga, denna melodi går även att ladda ner på bokens hemsida (http://snartsoverdu.no). I mina ögon är det ännu en anledning till att den passar bra inom förskola då ännu ett estetiskt uttryckssätt tillgängliggörs. Har man ett projekt kring årstider så är denna bok ett toppenbra komplement som uppmuntrar poesi och sång som en del i detta projekt. Finns intresse kanske man kan spinna vidare och även arbeta med att göra egen poesi med barnen i förskola/förskoleklass.

När vi läste böckerna för barnen hemma tyckte dom att boken var småtråkig att läsa, men tänker att det är otroligt värdefullt att introducera till många olika slags litteratur. Inom förskolan så kräver boken en viss typ av förberedelse och introduktion innan man läser den. Det är en bok man ska arbeta kvalitativt med och inte en bok man rycker ut 5 min efter lunch och vill läsa snabbt. Barnlitteratur är värt att arbeta med djupare!

Finns att köpa här: Adlibris & Bokus

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.