Skuggan i spelkoden av Eira A Ekre

Skuggan i spelkoden av Eira A.Ekre

Ljudbok hos Storytel kids

Läsålder: 9-12 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️ enligt A.

Detta är en perfekt ljudbok för att locka in datorspelfantaster in i litteraturträsket!

Skuggan i spelkoden är en riktigt bra ljudbok uppdelad i 10 st avsnitt och handlar om Afia som bor med sin mamma som är spelutvecklare (och ÄLSKAR krigsspel enligt A, stort plus). Ljudboken väver in mycket fakta kring hur ett spel utvecklas tillsammans med en spännande historia där saker som finns i mammas senaste spel verkar komma till verklighet. Plötsligt träffar Aifa på Lina – en stor minotaur som bara finns där när Afia öppnar spelappen. Utöver det berör även boken saker som ensamhet och att isolera sig.

Denna ljudbok har A framförallt lyssnat på själv, jag har mestadels bara fått höra honom skratta för sig själv pga av roligheter i boken. Och då den var så bra enligt honom så räckte inte dom 10

avsnitten mer än någon enstaka dag. Men min uppfattning är att detta verkar vara en kanonljudbok för att locka in personer i läsning/ljudböcker som kanske vanligtvis inte är så intresserade. Här spelar man verkligen på gamers spelhalva med denna ljudbok. Och att nå fram med intressen är ju A och O för att göra läsning njutfullt.

Samtidigt riktigt bra att författaren har ett starkt genusperspektiv i en sådan här bok! Två flugor i en smäll?

Berättelsen har en mångfald bland sina karaktärer – roligt med ung tjej som kodar som huvudkaraktär! Och en Minotaur vid namn Lina 🙂 Kommer även som tryckt bok längre fram, det ser vi fram emot då jag tänkt läsa igenom boken pärm till pärm då. Och förhoppningsvis få en ökad förståelse för spelvärlden då också. Så denna recension innehöll mestadels A’s egna åsikter – men dom är väl också dom viktigaste när allt kommer omkring?

Så ni som har Storytel: in och lyssna!

Ni andra får vänta tillsammans med mig på den fysiska boken 🙂

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.