Sjuk – Nu ska vi prata! Av Embla Sue Panova, Jessika Linde, Moa Graaf

Sjuk – Nu ska vi prata!

Författare: Embla Sue Panova + Jessika Linde

Illustratör: Moa Graaf

Utgiven av Speja förlag.

Läsålder: 0-3 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Nu är fjärde delen här i serien ”Nu ska vi prata!” som är en serie vardagsnära och språkstimulerande böcker för 0-3 år.

I varje bok möter vi språkhjälten Poff som stödtecknar till varje uppslag.

En bra introduktion för föräldrar och pedagoger som vill komma igång med stödtecken då det är finns noggrannare instruktioner i slutet av boken.

Jag har tidigare recenserat de tre tidigare böckerna som du kan läsa om du scrollar i flödet. På bokmässan köpte jag ett paket med de tre första delarna i serien till V’s förskoleavdelning som verkligen har uppskattat böckerna. När specialpedagogen fick se böckerna blev hon eld och lågor och skulle köpa in ett paket med böcker till varje avdelning som

använde stödtecken på förskolan. Så böckerna är uppskattade på bred front! Stödtecken gynnar språkutvecklingen på bred front för alla barn, så att använda det för en inkluderande lärmiljö från första början tycker jag är toppen!

I nyaste delen får vi träffa Suss som är krasslig. Vi introduceras till olika tecken som på olika sätt är kopplat till att vara sjuk och besöka läkaren.

Böckerna är väl bearbetade och framtagna i samarbete med en talpedagog. Jag har faktiskt väldigt svårt att förstå att dessa böcker inte har fått vara med på Kulturrådets lista över de titlar förskolor kan välja på för kommande satsning på förskolebibliotek nästa år. Men dessa böcker har ju en väl genomtänkt pedagogisk tanke bakom sig och det brukar ju inte vara så populärt hos kultureliten. Man blir lite nyfiken på om ens förskollärare eller annan förskoledidaktisk kompetens i form av forskare eller lektorer på universitet fått vara med och ta fram listan?

Men men, sånt är livet och jag fortsätter älska denna serien precis som innan. Dessa böcker borde finnas på ALLA förskolor och gärna många hem också.

Kolla gärna in övriga delar i serien också: Äta, Leka & Sova.

Finns att köpa här: Adlibris, Bokus

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.