Proffesor Astrokatt i rymden

Proffesor Astrokatt i rymden av Dominic Walliman.

Illustratör: Ben Newman

Förlag: Opal förlag

Ålder: ca 6-9 år (men funkar för yngre också med anpassad läsning). Borde funka för äldre med?

Detta är en av våra favoritfaktaböcker om rymden, mycket text och mycket fakta – men förpackat i roliga superfina illustrationer och bra upplägg. Så barnen orkar faktiskt lyssna och varje uppslag bjuder in till roliga diskussioner om det man läser.

Det tar lång tid att läsa boken med alla diskussioner och funderingar som kommer under tiden man läser – men det är just för den är så bra – och det är väldigt roligt!

Vi lånar den för tredje gången och gillar den fortfarande – så den är en bra presentbok, speciellt om barnet gillar rymden. Alla människoastronauter som är avbildade i boken är vita män vad jag kan se – så det är lite tråkigt. Men vi väljer att komplettera med ytterliga rymdböcker i läsningen för att nyansera där.

Men jag tycker det är helt ok för de flesta avbildade karaktärer är djur och inte människor. Så det spelar inte så jättestor roll att just de 5-6 olika bilderna av astronauter är just vita män, men fortfarande lite irriterande.

Finns även en till Astrokatt med inriktning fysik/materia – även den gillar vi mycket. Efter den förstod A vad kärnfusion var för något 🙄 Men den är så bra så den slänger vi med upp som tips snart.

Finns att köpa här:Adlibris     Bokus

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.