När tomtarna vaknar av Lena Hultgren & Sara N Bergman

När tomtarna vaknar

Författare: Lena Hultgren

Illustratör: Sara N Bergman

Utgiven av Idus förlag

Läsålder: 3-6 år

Denna julberättelse är en rolig blandning mellan en traditionell berättelse med Tomten, Tomtemor och tomtenissarna. Men samtidigt så har den en modern twist nämligen – vad gör de när det ej är jul? På rim får vi följa en berättelse när julen är slut och alla är ruskigt trötta på julmat – så då blir det pizza!

Och när det är dags för att skicka tomtekläderna på tvätt får de fel kläder levererade tillbaka – så de blir en brokig skara tomtenissar klädda som superhjälte, ballerina, nyckelpiga osv.

Genom otroligt fina illustrationer får vi följa nissarna under deras vardag och historian avslutas med att hela gänget drar på solsemester med släden men lovar att komma tillbaka i lagom tid för jul.

En rolig annorlunda julsaga alltså. Hela boken är skriven på rim och det tycker jag Lena Hultgren lyckas bra med. Att skriva en bra bok på rim som barnen också tar till sig verkar vara en konst, men hon lyckas. Rimmen är välskrivna samtidigt som texten är konkret så det blir lätt för barnen att hänga med i sammanhanget.

En rolig, lite tokig men stämningsfull berättelse som absolut passar för ett bibliotekslån under december.

Vill man beställa den finns den på Idus förlags webshop, idag på black Friday har de även 20 procent rabatt med koden ”idus20” såg jag förut.

Går även att köpa hos: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.