Mini och Maxi hittar på av Karin Jacov & Emma Ganslandt

Mini och Maxi hittar på

Författare: Karin Jacov

Illustratör: Emma Ganslandt

Utgiven av Idus förlag

Läsålder: 3-6 år

Detta är en mysig och väldigt charmig berättelse om ett barn och en vuxen som har en lugn söndag i hemmet – endast iklädda pyjamas.

Vid olika tillfällen under dagen vill både Mini och Maxi ha sällskap av varandra i en aktivitet, men vid dessa stunder är den andra upptagen med sin egna stund redan. Vilket lämnar den andra snopen och en liten krock sker. Mot slutet så möts dom båda två och boken knyts ihop väldigt fint och lämnar en go känsla i magen.

En sak jag tänkte på är hur smart författaren först lagt upp det när den vuxna vill läsa sin tjocka bok själv – vilket Mini känner sig åsidosatt pågrund av. För att berättelsen sedan vänder och situationen blir tvärtom när Mini spelar. Denna lilla tvist kan lätt även så ett litet frö i den vuxnas huvud – hur bedömmer vi våra respektive barnens intresse? Hur värderar vi dom? Hur respekterar vi dom och låter barnen avsluta – precis som vi vill?

Även fint hur boken visar upp en läsande vuxen förebild.

Något jag slås av när jag högläser är att jag blir väldigt förtjust i hur Jacob bygger upp texten, berättelsen flyter fint och betoningar som ger berättelsen en poetisk klang stundvis. Samma sak med texten gör också att jag tror boken vinner mycket av att man som vuxen högläser den för sig själv en eller två gånger innan man läser för barnet. Jag uppskattar ändå denna delen av boken.

Illustrationerna är självklart halva boken, och vi blir väldigt förtjusta av ansiktena. Minis ansiktsuttryck när hen är arg t.ex 😍

Vi gillade denna boken och I uppskattade även att läsa den, även om hon hade svårt att sätta fingret på varför.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris, Idus förlag

Författaren Karin Jacov har även ett fint bok-instagramkonto ni kan kolla in: @laserjustnu

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.