Mina första fiskar av Emma Jansson

Mina första fiskar av Emma Jansson

Utgiven av Triumf förlag

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Vi tipsade nyligen om ”Mina första fåglar” som var första delen i nya serien ”Upptäck naturen” av Emma Jansson. Nu har nästa bok släpps och vi får nu stifta bekantskap med 18 olika fiskar som hör hemma i våra svenska vatten. Varje fisk har var sin sida med underbara och detaljerade illustrationer.

Dessa illustrationer kompletteras av en lättläst men innehållsrik faktatext om varje fisk. Kul att vi får läsa om både vanliga fiskar vi alla känner till men även möta nya. Jag som vuxen visste inte ens att det fanns en svensk fisk som hette Benlöja. Det vet jag nu! Boken avslutas även av ett fint uppslag kring fiske och olika tillbehör.

Är man vegan och ogillar fiske, ja då kanske inte boken passar då den utöver fakta kring fiskarna även har ett starkt inslag av fiskeinfo. Men absolut på ett sätt i samklang med naturen. Men där tycker vi olika och därför vill jag lyfta den biten så alla kan göra ett val som passar dem.

Har man som vi följt Emma och hennes jobb via instagram en period så är det otroligt tydligt hur mycket hon brinner för vår svenska natur. Ett område där hon också besitter mycket kompetens.

Därför blir hennes naturserie också riktigt riktigt bra. De är kategoriserade för 3-6 år men jag skulle säga att de fungerar även för äldre och yngre barn. Med de yngsta barnen så fångas man framförallt av bilderna, samtalar kring det barnet intresserar sig för och för in fiskarnas namn i samtalen. Men rent textmässigt fungerar boken både för äldre förskolebarn och lågstadiet.

En otroligt fin bok helt enkelt! T.om jag som är en stadsmänniska blir sugen på att lära mig fiska och introducera barnen till den världen.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.