Livet i Mumindalen och dess skapare Tove Jansson

Dagens tips är en rejäl bok på över 300 sidor. Den riktar sig mer till de som är intresserade av barnlitteratur och är muminälskare än vad den gör till barn.

”Livet i Mumindalen och dess skapare Tove Jansson” är en fantastiskt fin bearbetning av muminvärlden till något som kan liknas vid ett uppslagsverk. Boken innehåller också ett detaljerat kapitel om Tove Jansson. Boken är rejäl och har en fantastisk fin och detaljerat omslag.

Däremot passar den ej som en presentbok till barn enligt oss. Mina barn är totalt ointresserade av upplägget och enda tillfället jag kan tänka mig att yngre barn använder boken är vid projektarbete i skolan. Annars är detta en riktigt fin och väl bearbetad bok som riktar sig till intresserade äldre barn och vuxna.

Visst är illustrationerna fina och kan tilltala barn, men då är det bättre att välja att läsa de nya bilderböckerna med omarbetade muminberättelser istället med barnen enligt oss.

Men för den som är intresserad av barnlitteratur eller rent av en muminälskare så är boken en fantastiskt fin skatt som bjuder på många trevliga lässtunder och fördjupad förståelse kring Mumindalen och Tove Jansson.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.