Lek istället för bråk – 64 lekar för att förenkla vardagen med barn av Lisa Mannerberg

Lek istället för bråk : 64 lekar för att förenkla vardagen med barn av Lisa Mannberg

Illustratör: Yellowviolet

Förlag: Type and Tell.

Ålder: För småbarnsföräldrar.

Trött på konfliktfylld småbarnsvardag?

Denna bok har fokus på det PRAKTISKA i hur man som förälder kan använda sig av smarta och kreativa knep där man utnyttjar leklusten till att göra rutiner och måsten lite roligare med mindre konflikter.

För även om man som förälder vågar ta fighten – så kanske man inte

vill ha en helt konfliktfylld vardag – vid VARJE liten rutin. Denna bok är för föräldrar som vill ha ett smart föräldraskap men samtidigt en välfungerande vardag.

Denna boken är en liten pärla. För enligt mig är auktoritärt föräldraskap glorifierat utan att det funkat riktigt bra.

Jag tänker att också att när man väl testat en del knep och börjat få i metoden och tankesättet av boken – så är det lättare att också vara kreativ och lekfull som förälder och själv spontant komma på smarta lösningar ibland. Men denna boken sätter igång den processen till ett annat föräldraskap.

När jag blev mamma till A för åtta år sedan trodde jag stenhårt på regler och vara konsekvent. Jag tänkte att så länge man inte förlorade och stod på sig som föräldrar skulle det gå bra. Jag tog massor av strider, var auktoritär och var lika inflexibel som A. Slutade med att våran vardag var så full av konflikter att jag som mamma hade en väldigt mörk syn på mitt barn.

Sedan gick vi på massor av utbildningar och fick massa bra hjälp, jag började vara mamma till A på ett annat sätt. Fortfarande med struktur – men smartare. Jag såg till så att JAG som förälder tog ansvar gör att skapa förutsättningar för honom att lyckas med kraven. Vissa krav valde jag bort och vissa krav förpackade jag i en smartare form.

Med mer glädje, lek och ömsesidig respekt. Är så otroligt glad att jag fått möjlighet att utvecklas i mitt föräldraskap på det sättet – och väldigt tacksam över att ha med mig de erfarenheterna i bagaget nu då de också gör mig till en bättre pedagog.

Jag önskar att jag fått denna boken i present när A var 2 år (kanske i kombo med boken Barn som bråkar av Hejlskov & Wiiman). Det hade gjort vårt familjeliv så mycket bättre. Så mycket fortare.

Boken kompletteras med väldigt fina och humorfyllda illustrationer.

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.