Kungen kommer till dagis av Nils Andersson

Kungen kommer till dagis av Nils Andersson.

Illustrerad av Linda Blåfors Carlsson.

Nu har vi läst denna lilla pixibok som handlar om har en busig kung kommer på förskolebarn. 🙂 Har både lite ris och ros men överlag gillade barnen boken skarpt.

Boken är på rim och dom kändes välskrivna – låg lätt i munnen att läsa högt. Och berättelsen gjorde så att både I och A gapskrattade högt.

Men som förskolepedagog så irriterar jag mig såklart på att man väljer använda begreppet dagis istället för förskola – men det är ju lätt korrigerat när man läser högt.

En annan sak jag irriterar mig på är hur drottningen hela tiden tar ansvar för hur kungen beter sig. En särskilt irriterande sak är att drottningen ska städa upp efter kungen och att det får vara en del av historian. När jag läste det så hörde jag Birgitta Ohlssons röst från boken “Duktiga flickors revansch” när hon diskuterar hur duktiga flickor förväntas curla småpåvar – eller som i denna bok småkungar. Nepp tänkte jag och skrev om det rimmet 😉 (se bild nr2) men med de ändringarna så gillade vi ändå denna lilla saga även om den har sina brister. Barnen tyckte den var VÄLDIGT rolig. Jag gillar också illustrationerna av Blåfors Carlsson – speciellt ansiktsuttrycken som fångar så mycket liv.

@lindablafors @birgittaohlssonliberal #barnbok #duktigaflickorsrevansch #boktips #bilderbok #förskola #lindablåforscarlsson #lindablåfors

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.