Julias hem för vilsna varelser av Ben Hatke

Julias hem för vilsna varelser av Ben Hatke

Utgiven av Verbal förlag

Läsålder: 3-6 år

Julia har precis slagit sig ner med sitt hus på ett nytt ställe men börjar snart känna sig ensam. Så hon tillverkar en skylt för att bjudna in vilsna varelser som sällskap.

Snabbt får hon ett gäng magiska varelser som rumskompisar. Det blir dock väldigt jobbigt för Julia då gästerna är bekväma av sig och låter Julia jobba. Tills Julia får nog, säger ifrån och ordnar en ny struktur där alla får hjälpa till så alla får trivas.

En av bokens viktigaste budskap är att samtidigt som man kan vara riktigt snäll mot andra och ställa upp – så är det också okej att säga ifrån och ställa krav. Julias gäster respekterar henne då och i slutändan blir det harmoniskt och bra när alla hjälper till.

Roligt att se Julia som huvudkaraktär som är snäll och inkluderande samtidigt som hon säger ifrån. Hon bygger skyltar själv och blir arbetsledare – samtidigt som hon ber om hjälp och är väldigt vänlig också. Boken blir normbrytande men också nyanserad. En väldigt mysig berättelse.

Texten är enkel men historian funkar ändå även för äldre förskolebarn också. Även illustrationerna är riktigt härliga och också gjorda av Hatke. Se övriga bilder i inlägget för smakprov.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.