Jonna träffar djuren av Eva Susso & Erica Jacobson

Jonna träffar djuren

Författare: Eva Susso

Illustratör: Erica Jacobson

Utgiven av Lilla Piratförlaget

Läsålder: 0-3 år

Tipsade för ett tag sedan om boken ”Jonna plockar bär” som är en väldigt fin bok för det yngsta. Ännu en fin bok är denna som handlar om hur Jonna träffar och tar hand om olika bondgårdsdjur.

En fin bok som fångar barnens intresse. Illustrationerna är fina och färgglada med precis lagom mycket detaljer för att locka extra mycket till boksamtal. När jag läser Jonna-böckerna så är det alltid lätt att fånga upp och samtala kring någon bild som V visar intresse för. Språkstimulerande och mysigt i ett!

Även språket i boken känns väldigt bra och passar för målgruppen. Meningarna är på en bra nivå för ca 1-3åringar samtidigt som de ej är förkortade/förenklade så de blir grammatiskt inkorrekta. Logopeder jag pratat med har berättat att det upplägget för småbarnsböcker är det bästa för språkutvecklingen. Barn förkortar/förenklar men vi som vuxna ska läsa korrekt, men böcker på en bra nivå. Detta levererar ”Jonna träffar djuren” enligt mig.

Genomgående behandlar Jonna djuren med respekt och hänsyn.

Söker man en julklapp för ett barn upp till tre år så tipsar vi varmt om denna bok men även ”Jonna plockar bär” av samma skapare. Superfina!

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.