Jakten på Spökskeppet av Camilla Linde & David Teczely

Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå

Jakten på Spökskeppet

Författare: Camilla Linde

Illustratör: David Teczely

Utgiven av Whip Media

Läsålder: 6-9 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Detta är tredje delen i serien om Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå som är en humoristisk och normkreativ sci-fi. Den serien är en av min och A’s gemensamma favoriter och vi rekommenderar varmt att börja med att läsa de två första om man blir sugen på denna boken.

I samtliga böcker får vi följa gänget som syns på bokens framsida. Snack som är en energisk men misslyckas rymdpirat som istället startar en rymdbyrå med sin vän Flax – som är den lila rymdfågeln på bokens framsida samt Kapten Hammock som är ett osynligt spöke som är en hejare på att flyga deras skepp. Även hennes kaptensmössa syns på framsidan – men hon är osynlig så svårt med resten… Samt robotkaninen Hoppa såklart!

I denna boken är gänget barskrapade och i desperat behov av ett nytt uppdrag för sin rymdbyrå. Då beger de sig till skuggplaneten där alla ljusskygga rymdpirater trivs som bäst. Väl där lyckas de få tag på ett uppdrag.. men vill de egentligen ha det? Vågar de? De ska nämligen leta reda på det beryktade och fruktade spökskeppet där det sägs finnas en skatt.

I denna boken får vi också följa Kapten Hammock känslor av att inte riktigt höra hemma. Snack och Flax är vänner sedan länge med många gemensamma minnen – hör hon verkligen till gänget på riktigt?

Med händelserik Science fiction får vi samtidigt en berättelse om känslor, tillhörighet och osäkerhet. Camilla Linde har skapat en rolig och spännande story som samtidigt har själsligt djup.

A (8,5 år) älskar att Snack Parrow egentligen inte vill illa men ändå lyckas skaffa sig nya fiender lite var stans, och enligt honom blir boken än roligare när han sedan stöter ihop med dem under olika situationer när Snack och gänget hamnar i svettiga knipor.

I böckerna får vi också stöta på massor av roliga karaktärer och unikt för Lindes böcker är också hennes kvinnliga karaktärerna som verkligen är skrivna med kreativitet. En typ av karaktärer som är ovanliga i barnlitteraturen.

Denna boken – såväl som tidigare böcker i serien är riktigt bra och rekommenderas varmt. Denna boken är också något mer illustrerad än tidigare böcker och illustratören gör ett grymt jobb med bilder som förstärker berättelsen. Tummen upp!

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.