Jag hatar kaniner och blommor och barn av Per Nilsson & Lisen Adbåge

Jag hatar kaniner och blommor och barn

Författare: Per Nilsson

Illustratör: Lisen Adbåge

Utgiven av Rabén&Sjögren

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 4 av 5 ⭐️

I denna bok får vi följa en berättelse utifrån en riktig udda filurs vinkel. Även visuellt får vi följa boken utifrån berättarens perspektiv. Och vad det är det en konstig typ? En vresig suris som uppenbarligen hatar massa trevliga saker – men gillar korvar med grus på.

Barnen fångas direkt av boken och blir riktigt facinerade – VEM är det egentligen boken handlar om?

Mot slutet förstår vi att det rör sig om en tjurig hund vars tankar och ögon vi fått följa. Det är en rolig vinkling på en barnbok, man skrattar till och pratar en stund. Öppnar samtal kring att diskutera hur det kan vara att se saker utifrån andras ögon.

Men däremot – efter detta första tillfälle när jag läst boken med olika barn så har samtliga barn direkt efter tappat intresse för boken. Nästan ingen vill läsa den en andra gång efter att hund-hemligheten blivit avslöjad. Det är som de vet och då förlorar boken sin charm och spänning. Intresset försvinner.

Så jag tycker inte boken är en bra presentbok – men ändå ett jättebra bibliotekstips. För första gången man läser boken för barn så är den rolig och fångar barnen, man kan verkligen ha roliga samtal med boken efteråt med stöd av boken.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.