Hej varmkorv! Av Lily Murray & Jarvis

Hej varmkorv!

Författare: Lily Murray

Illustratör: Jarvis

Utgiven av Triumf förlag

Läsålder: 3-6 år

Detta är en rolig bok som i början handlar om en varmkorv som ligger och har det skönt, för att sedan inse att hen håller på att bli LUNCH när en människa börjar skvätta ketchup och senap på den.

Med en berättarröst så samtalar vi med varmkorven genom berättelsen och kommande flykten.

För att boken ska bli optimalt rolig är det viktigt att verkligen läsa med inlevelse och betona rätt, ta vara på de olika rollerna i den talande rösten och varmkorven.

Med en bra berättarteknik blir denna boken väldigt rolig. Tips att läsa den högt för dig själv innan du läser den för barn/barngrupp då betoningen är viktig att få till.

Rent textmässigt så har den ofta korta meningar, som ibland för tankar till böcker för yngre barn men typen av humorn gör att boken passar bra till rekommenderad Läsålder. Samtidigt så är vissa meningar och uttryck som är mer utmanande.

Känns lite ojämn i svårigheten av texten? Men läs igenom och bedöm själv. För de flesta barn skulle jag säga att boken funkar toppen för.

Vår I tyckte denna boken var riktigt rolig. Illustrationerna är tydliga med kontraster – vi gillar speciellt hur levande varmkorvens ansiktsuttryck tar sig. Det nämns aldrig i boken om varmkorven är en köttkorv eller vegokorv. Men man kanske kan gissa att det är en köttkorv av något levande när korven blir så levande i berättelsen?

Rolig bok som I har valt som nattningsbok ett antal gånger senaste veckan för hon tycker den är “kulast” – vilket måste väl vara det bästa betyget en bok kan få från ett 4,5-årigt barn?

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.