Flisan och orättvisan av Linda Palm

Flisan och orättvisan av Linda Palm

Illustratör: Jonas Olsson

Från Libris förlag. Ålder: 3-6 år

Denna boken är den första boken av flera om Flisan. I denna får vi följa Flisan som tycker livet är orättvist när föräldrarna har fullt upp och inte hinner med att inviga nya trädkojan med henne direkt.

Men till slut blir det av, och det är mysigt hur boken även skildrar förälder och barn under en lässtund efter fikat – som inte är vid läggningen heller. Positiv förebild där!

Vi hade rätt höga förväntningar på denna bok då Linda Palm är en av våra favoritförfattare här hemma. Med t.ex Kompisböckerna om kanin och igelkott samt Svea-böckerna som hon också skrivit.

Även denna boken är riktigt bra. Texten är pedagogisk, vardaglig igenkänning för barnen men ändå intressant och fångande. Men framförallt är Palm en riktigt duktig författare då hennes text är otroligt lätt att läsa högt på ett givande sätt. Känns som boken blivit korrläst genom att bland annat läsas högt för barn? Riktigt bra!

Illustrationerna är fina, färgglada och framförallt härligt känslosprudlande.

Boken avslutas också med några frågor som ger ett upplägg för att diskutera boken på olika nivåer – perfekt för att curla fram boksamtal som är riktigt bra för barns språkutveckling. Vi gillart!

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.