Fingerresan av Hervé Tullet

Fingerresan av Hervé Tullet

Utgiven av Triumf förlag

Läsålder: 0-3 år

I boken får vi följa ett gäng fingrar som reser världen över: flyger flygplan, Paris, skidparadis, under vatten med en ubåt, segelbåt, Egypten och rymdraket.

Detta är en rolig liten bok för de yngsta. För att läsa behöver man först måla ansikten på sina pekfingrar som sen får vara med som karaktärer i boken genom hålen.

Min V (2 år) tyckte boken var väldigt underhållande med sitt upplägg och att mamma hade målat ansikten på fingrarna. Några av uppslagen med resmål var lite för abstrakta (t.ex Egypten och pyramider) medans andra var fantastiskt roliga (t.ex när man åker upp i en rymdraket).

Något jag reagerade på var att bokens alla fingrar är vita. Lite tråkigt då det hade kunnat vara så extremt lätt att göra boken mer inkluderande.

Mitt tips om man ändå vill läsa boken är att göra lässtunder till en liten lekstund där ni ej läser enbart rakt av utan busar med fingrarna och fortsätter benämna. T.ex så benämns inte orden flygplan eller ubåt på uppslagen där de är i fokus. Bra att väva in begreppet för att öka barnets ordförråd tänker jag. Men även att påpeka ”Ja titta! Fingrarna åker skidor” på det uppslaget också. Många sådana detaljer i boken som är lite tveksamt skrivet för att man ska nå de absolut yngsta.

Men i slutändan är det en rolig bok med en skoj idé som barnen uppskattar, även om jag alltså har lite synpunkter. Men att barnen tycker den är rolig att läsa – det är något som är säkert.

Tack till @triumfforlag för recensionsex.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.