Fantastiska djur i Amazonas regnskog av Jack & Elliot Wallentin

Fantastiska djur i Amazonas regnskog av Jack & Elliot Wallentin

Utgiven av Opal förlag

Läsålder: Funkar för 6-11 år enligt oss

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Detta är inte bara en faktabok om Amazonas djur utan också en bok som skapar engagemang för Amazonas som område vi behöver arbeta för att bevara.

Boken är upplagd på ett sätt som lätt kan skapa engagerade barn för miljön.

Boken börjar med ett faktauppslag till Amazonas, därefter följer uppslag för ett trettiotal olika djur med färgglada illustrationer och fakta som är utformad på ett sätt som är lätt att ta till sig för barn. Bland djuren återfinner vi såväl bekanta djur som djur som för oss är helt nya – kul! Något författaren gör bra är att tanken om ekosystemet även syns i faktatexterna då texterna vävs samman. T.ex att ett djur som tidigare har introducerats kan vara födan för ett djur som kommer på ett senare uppslag. Boken är även faktagranskad av zoologen Jesper Östlund.

Med infon om djuren får vi en mer personlig uppfattning av Amazonas och dess biologiska mångfald. Därför är det också lättare för barnen att förstå syftet till varför man bör agera för Amazonas regnskog. Boken avslutas sen med två uppslag om vad vi kan göra för dels Amazonas men även världen i stort.

Riktigt fin bok som passar såväl till julklapp som inköp till klassrummet. Vi gillar verkligen hur man kombinerar djurfakta med miljötänket.

Mina barn kan tycka det är tråkigt med faktaböcker ibland, men denna boken läste vi nästan pärm till pärm på deras begäran. Jag läste för I 5 år och A 8 år – de både uppskattade och tog till sig boken. A i större grad än I dock.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.