En sömnig zombie av Åsa Öhnell

En sömnig zombie av Åsa Öhnell

Från Idus förlag. Ålder: 3-6 år.

Illustratör: Moa Graaf

En bok på rim om maskeradkalas och barnens olika klädnader. Rolig utformning på en bok som uppskattades här hemma.

En mångfald av barn är representerade och författaren verkar även haft ett normperspektiv, där hon bland annat kör en stark prinsessa som lyfter hus osv.

Som pedagog och som mamma som är lite känslig mot när tendenser i samhället när barn bara får tillsägelser hela tiden även för småsaker – men alldeles för lite cred för allt de gör bra. Det gör att jag har lite svårt för alla tillsägelser som är i boken. Även om jag förstår att de är tänkta som upprepningar och säkert till viss del kan användas som diskussionsunderlag för att diskutera hur saker upplevs från andras barns perspektiv. Men ändå, jag får liten klump i magen av att varje sida avslutas med en tillsägelse/skarp rättelse som jag upplever det. Men det där är nog väldigt tudelad vad man tänker, och beroende på hur man läser boken så kan man ju göra det på humoristiskt sätt som lockar barnen till skratt. Graafs roliga illustrationer skapar optimala förutsättningar till att göra det till en bokupplevelse som lockar till skratt.

Så till trots liten magklump så gillar jag boken också trots allt.

Och maskeradkalastema – garanterad succé för denna åldersgrupp! De flesta barn jag träffat tycker att maskeradkalas är något alldeles alldeles speciellt med!

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.