Ella Fitzgerald av Isabel Sanchez Vegara

Utgiven på förlaget Pagina. Ålder: 3-6 år.

Ännu en del i serien “Små människor, Stora drömmer” som jag brukar likna vid boken “Godnattsagor för rebelltjejer” fast för förskolebarn.

Som vanligt är jag lite dubbel till böckerna i denna serien. Jag älskar hur man lyfter fram framgångsrika kvinnor för barn – från att de kvinnorna varit barn så barnen kan identifiera sig med dem och stärkas i sina drömmar. Det är fint att en ung färgad Ella får ta plats och bli huvudkaraktären i boken.
Men samtidigt är jag inte jätteförtjust i den här serien – Sanchez Vegara lyckas inte riktigt skriva en om Ella på ett sätt som fångar barnen – inte riktigt FÖR barnen. Utan det känns som det lätt blir en bok som föräldrar gillar mycket men barnen rycker på axlarna till. Jag kanske har fel, men det är den känslan jag får.
Men fortfarande är det ju en fin bok som
är värd att lånas på bibblan! Skulle dock inte köpa böckerna själv för alltid ha i bokhyllan.

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

 

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.