Ebbes första resa med flygplan av J.V. Olsson & C. Kero Esberg

Ebbes första resa med flygplan

Författare: Jesper Olsson & Viveka Olsson

Illustratör: Carina Kero Esberg

Utgiven av Förlag Läskojan

Läsålder: ca 3-6 år

Betyg: 3 av 5 ⭐️

Boken handlar om hur Ebbe tillsammans med sin familj ska åka på solsemester i Grekland. Vi får följa från att de bokat, väntan, resan dit och vistelsen fram tills det är dags att återigen åka hem till Sverige.

Boken ger känslan av illustrerad tidslinje över en standard semesterresa för en kärnfamilj. Som berättelse i sig och litterär upplevelse så ger inte boken oss så mycket. Men ska man ut och resa med barn enligt liknande upplägg kan boken fylla ett välmenande syfte för att förbereda barnet för kommande resa och anpassa förväntningar. Boken i sig känns hyfsat normativ.

I(5 år) lyssnade aktivt hela boken, men har inte velat höra den igen efter detta tillfälle. Hon gav den 3 av 5 ⭐️ i betyg och där var vi rätt samstämmiga. Det bästa med boken enligt henne var när Ebbe fick vara med på sandslottstävling med barnklubben. Då vann ändå alla barnen var sin glass i slutet av bygget. En detalj som tydligen uppskattades extra mycket av min I.

För oss som aldrig åker utomlands med barnen och enbart semestrar i bekanta miljöer i Sverige så fyller inte boken någon direkt funktion. Men som sagt – ska man åka på solsemester med barnen och vill förbereda så kan den vara värd att låna på biblioteket.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.