Draksvärdet av Malin Wennerhult

Draksvärdet av Malin Wennerhult

Serie: Uppdrag i Athirion

Utgiven av Semnos förlag

Läsålder: 6-9 år

Draksvärdet är första delen i en kommande fantasyserie där vi får följa Ossian på hans äventyr i en annan värld han kommer till via en portal på skolgården. Undan för undan blir det tydligt att Ossian har ett uppdrag att genomföra. Ett uppdrag som ställs på sin spets när hans bror hastigt insjuknar.

Vem ligger bakom den framkallade sjukdomen som kan kosta brodern hans liv?

En detalj vi gillar extra mycket i boken ä att Ossian får nästintill ett varsel om det kommande äventyret när första ledtråden till världen i Athirion kommer via ett spel på surfplattan. Där kommer reklam upp för ett nytt spel där man först ser ryggen på spelkaraktären, mot reklamens slut märker Ossian att karaktären är honom själv. En aktuell koppling till dagens spelkultur hos många barn i åldern som boken vänder sig till. En annan detalj som lyfter boken är sidoberättelsens kring Ossians hemförhållanden med en mamma som verkar gå igenom en depression. Den känns genuin och äkta.

Just fantasyberättelsen i sig är inget som fångar oss särskilt mycket. Den är helt okej och A lyssnade genom boken. Men berättelsen blir enligt oss aldrig särskilt spännande och känns som ett ihopkok av klassiska fantasyelement och en transportsträcka till slutet av boken. Även om det finns en twist på slutet så blir det aldrig något unikt som fångar oss i berättelsens. Men vi har också läst bisarra mängder fantasy och för en mer oerfaren läsare så kan säkert berättelsen underhålla något mer än här.

Men fint att berättelsen lyfter fram en mjuk och eftertänksam pojke, fint med sidoberättelsen om familjen och tummen upp för detaljen som knyter an till barns spelkultur.

Tack till författaren för recensionsex!

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.