Bronsdolken av Michelle Paver

Bronsdolken av Michelle Paver

Utgiven av Bokförlaget Semic

Ålder: 9-12 år

Betyg: 4 av 5 ⭐️

Nu kommer recension på ett av våra bokrea-fynd tidigare i år: nämnligen serien Bronsdolken! Samma författare som till serien Vargbröder.

Bronsdolken utspelar sig för 3500 år sedan i medelhavsområdet under bronsåldern. Huvudkaraktärerna är Hylas – en fattig pojke från de utstötta och Pira – en flicka som växt upp i rikedom men i ensamhet.

Eftersom A framförallt läst just denna serien hemma hos sin pappa på pappahelger så har jag enbart läst halva fyran och lite av femte delen högt. Så denna recension baseras främst på A’s åsikter. A har gillat serien rakt igenom, snabba kast, mycket äventyr och även lite magi – bra koncept för att få honom nöjd.

Speciellt sista boken men den avgörande striden tyckte A var spännande.

Böckerna är lite blodiga och läskiga, så ingenting för barn som ogillar för mycket av det. Paver är duktig på att väva in fakta om den tidsåldern in handlingen, mina tankar gick till Rick Riordans sätt att väva in kunskaper i böckerna om Percy Jackson. På samma sätt väver Paver in mycket fakta så böckerna blir spännande men också lärorika. Gillar man Percy Jackson så bör man gilla även denna serien! Påminner om varandra men ändå totalt nytt och olika handlingar.

Böckerna var genomgående lätta att läsahögt med ett bra flyt.

Finns att köpa här:

Den utstötte: Bokus & Adlibris

Eldsandarnas ö: Bokus & Adlibris

Ormgudinnans besvärjelse: Bokus & Adlibris

Gravens fånge: Bokus & Adlibris

Krigarnas borg: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.