Bebisfabriken av Li Söderberg & Katy Kimbell

Bebisfabriken av Li Söderberg & Katy Kimbell

Utgiven av Lind&CO

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 3 av 5 ⭐️

Detta är en faktabok för barn som handlar om djurens fortplantning.

Vi får lära oss mer om om grodor, björnar, bältdjur, svanar och andra fåglars ägg, dvärgsilkesapa, elefant, kejsarpingvin, räv, noshörning och flera till djur.

På varje uppslag finns fakta kring djuret som kombineras med rikliga och fantasifulla illustrationer.

Illustrationerna är min favoritbit av boken. Det märks att illustrationerna är gjorda av utbildade personer som är kunniga inom sitt område. När jag ser illustrationerna och uppslagen med de olika djuren så tänkte jag direkt att detta vore en rolig bok att ta stöd av vid bild/skapande i skola. T.ex om man har ett tema/projekt som handlar om noshörningar. Ta med denna boken in i ateljén för att skapa noshörningar med inspiration från boken. Fundera och testa – förmodligen kan man introducera barnen till nya tekniker och utmaningar i ateljén med hjälp av boken.

I övrigt blir jag fundersam över denna boken – har skaparna testläst denna bok för förskolegrupper då den sägs vara för 3-6 år? Eller bollat med yrkesverksamma förskollärare som kunnat läsa med sina barngrupper?

För när jag testar så lyckas jag inte fånga förskolebarnen i boken, inte ens för enskilda uppslag. Varken på förskolan eller hemma med I (4 år).

Enligt mig så känns det tyvärr inte som att skaparna lyckas skrivs en faktabok för barn i åldrarna 3-6 år som den är kategoriserad som.

Snarare tycker jag den isåfall passar bättre för lågstadieåldern, där säkert de udda djuren som bältdjur och dvärgsilkesapa kan locka extra till läsning för nyfikna barn.

För rent innehållsmässigt så funkar den för den åldern, varför den kategoriseras som 3-6 år förstår jag faktiskt inte. Upplägget med mängden text och fakta fungerar bättre för en något äldre publik enligt oss och andra kunniga personer jag bollat med.

Har man en 7-9-åring som är konstnärlig och gillar djur kan boken säkert bli mitt i prick.

För som sagt, illustrationerna är jättefina, inspirerande och nyskapande med spännande tekniker.

Men för förskoleåldern rekommenderar jag inte boken tyvärr. Där tycker jag Lind&Co borde ändra läsålder till 6-9 år hos återförsäljare. Men boken är välgjord och bra i övrigt.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.