Astrid – Agalias väktare av Elin E. Mikalides & Mikhael Mikalides

Astrid – Agalias väktare av Elin E. Mikalides & Mikhael Mikalides

Illustratör: Gabrielle Nilsson

Förlag: Prinsen & Prinsessan förlag

Ålder: 9-12 år enligt Bokus, men passar tidigare också enligt oss.

Detta är andra boken i fantasyserien om Agalias väktare. Böckerna utspelar sig i det magiska landet Agalia som består av flera olika riken. Alla riken styrs av sin egen drottning (kungarna nämns men har sedan ingen aktiv roll i böckerna). Roligt hur historian med sitt upplägg kan visa på uppsjö av starka kvinnor med olika personligheter. Allt från Miranias kloka drottning till Dresoniens maktgalna och paranoida drottning. Alla kungligheter i alla riken har var sin “väktare” som går att likna med personlig livvakt. Även flertal av väktarna är också tjejer, även om det förekommer killar med.

I denna boken får vi följa Astrid som är väktare åt Prins Jonah från riket Mirania. Prins Jonah är kär i prinsessan av ett rivaliserande rike och pga detta blåser orosmoln upp mellan rikena och olika spänningsmoment uppstår.

A gillade verkligen denna boken!

Vi gillade första boken men tycker faktiskt att andra boken är ännu bättre än ettan. Denna del kändes än mer välskriven och var genomgående lätt att läsa med ett bra flyt under högläsningen, sättet historian utspelar sig på är spännande och jag blir i efterhand imponerad av författarnas fantasi. Jag hade gärna sett att boken var längre och författarnas fick möjlighet att än mer skriva ut den fantastiska berättelsen. Ibland kändes beskrivningarna lite korta – men förmodligen rätt lagoma om barnen läser boken själv. Vi gillade verkligen hur de skriver in en smart cliffhanger – precis när man tror att allt löst sig så kommer en ny spelare in på planen och upplägget för tredje boken känns förberett.

Tummen upp!

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.