5 av 5 stjärnor enligt A!

Slaget av Salajak – Krönikan om Jarmaland av Johan Theorin

Maran – Pax – av Åsa Larsson, Ingela Korsell samt illustrationer av Henrik Jonsson

Båda böckerna är utgivna av Bonnier Carlsen och läsålder 9-12 år.

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Idag kom A hem efter två veckor hos sin pappa. Under tiden har jag inte bara saknat A – utan också missat högläsningen av böckerna.

Men bland annat dessa två böcker har A läst under sitt sommarlov hos pappa och han ger bägge två 5 av 5 ⭐️.

Eftersom jag inte läst dom så kan jag heller inte recensera dom – ni får lita på A! Eftersom han tycker dom är femmor så tycker jag att vi måste tipsa om dom även om vi inte kan ge en vuxens tankar om dom också. Swipa för att läsa baksidorna.

Maran är nionde delen i den väldigt populära Pax-serien som är en gastkramande fantasyserie som utspelar sig i Mariefred. A och hans pappa läste de första åtta böckerna förra sommaren och tyckte det var himla roligt att äntligen få sätta tänderna i bok nio. I serien möter vi barnen Viggo och Alrik av korpsläktet och Estrid som är magiker – tillsammans skyddar dom ett magiskt bibliotek. I varje bok möter dom ett monster – och i denna boken träffar de Maran som är ett väsen som inte har en plats i de vaknas värld och man kan bara se den när man är halvsovande eller sover.

Mammas tillägg: Samtliga Pax-böckers “monster” är taget från nordisk folktro och böckerna är förutom väldigt spännande också väldigt lärorika.

Gillar barnet Pax-serien så känns Slaget om Salajak som en bok som kan passa också. Även Slaget om Salajak verkar vara väldigt lärorik. Pax-serien är ju dock inte något för det lättskrämda oroliga barnet.

Finns att köpa här:

Maran på Bokus

Maran på adlibris

Slaget om Salajak på adlibris

Slaget om Salajak på Bokus

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.