Sally Superstjärnan av Anna Johansson & Ammi Thoresson

Idag börjar melodifestivalen och många barn får ett stort intresse för dans/show i samband med detta.

Tyckte därför det passade fint med recension av denna bok idag!

Sally Superstjärna

Författare: Anna Johansson

Illustratör: Ammi Thoresson

Utgiven av Idus förlag

Läsålder: 6-9 år, men funkar som högläsning för yngre enligt oss.

Betyg: 3 av 5 ⭐️

I boken möter vi Sally som är en riktig sångfågel. Hon älskar att dansa och showa inför alla i sin närhet. Så blir hon ombedd att uppträda ensam på skolavslutningen vilket hon glatt tackar ja till. Men snart efter så börjar allt kännas konstigt, enligt skolsköterskan har hon drabbats av rampfeber. Hur botar man det?

Detta är en bok som behandlar hur nervös man kan bli av ett stundande uppträdande och hur det kan gå när det blir tokigt under uppträdandet.

Jag som förälder uppskattar hur boken avdramatiserar att göra fel och misslyckas. Då gäller det att försöka igen och ofta så välkomnas man då. För visst är det så – ofta är vi otroligt rädda för att misslyckas inför folk – men när vi väl gör det så är det oftast vi själva som reagerar mest och publiken inväntar fortsättningen istället.

Boken fungerar fint att läsa själv för de som kommit igång med läsningen, men jag högläste för I (5 år) och det gick väldigt bra. Boken är rikligt illustrerad så det går förmodligen bra att högläsa för än mindre barn också. Texten känns väl avvägd för bägge av dessa syften och jag högläste lätt med ett bra läsflyt.

Boken har dock inte fångat våra barn speciellt mycket och har inte blivit efterfrågad. Men de accepterade att läsa igenom hela.

Men vi har heller inga barn som har hobbies där solo-prestationer är något som är aktuellt. Så kanske hade boken inte så stor igenkänning eller var relevant för dem helt enkelt. Det kan även vara så att bokens vardagliga berättelse inte kändes så spännande. Jag fick inget klart svar från I. Förmodligen passar boken bättre till barn som älskar att sjunga, dansa och showa då det finns mycket inslag av detta i berättelsen som tar vara på deras intresse.

Finns att köpa här: Idus förlag, Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.